Skip to Content

Kręgle

40 odpowiedzi [Ostatni wpis]
Gość

Jak tam, wybiera się ktoś na kręgle? Bo ja z przyjemnością.

Gość (niezweryfikowany)

Budujemy kręgielnie, a likwidujemy szkoły i oszczędzamy na posiłkach dla dzieci? Sukces, gratuluję - kilku gości będzie mieć przyjemność.

Anonim (niezweryfikowany)

Super rozrywka.Jestem bardzo zadowolony,kumple też.Nareszcie jest w Krośnie miejsce,gdzie możn asię rozładować.Super pomysł.Dziekuję.Zle o kręgielni mogą pisać tylko ci,którzy zazdroszczą pomysłu.Szkoły zamylkają nie tylko w Krośnie,jest to problem ogólnopolski.Przestańcie narzekać i bębnić w klawiaturę z tęsknoty za tym ,co już było.Na żadne referendum nie dam się namówić ani ja ani nikt z mojej rodziny,ani znajomych.

Gość (niezweryfikowany)

Założe się że piszesz tak, bo jak przejdzie referendum to stracisz posadkę. Graj w kręgle bo niedługo tylko to Ci zostanie ( jak ci starczy kuroniówki). I poczytaj co to jest demokracja zamiast krytykować ludzi o innych poglądach!

Gość (niezweryfikowany)

Założe się że piszesz tak, bo jak przejdzie referendum to stracisz posadkę. Graj w kręgle bo niedługo tylko to Ci zostanie ( jak ci starczy kuroniówki). I poczytaj co to jest demokracja zamiast krytykować ludzi o innych poglądach!

Co mają poglądy do istoty zadanego na wstępie pytania.Po sposobie twojej odpowiedzi wnioskuje,ze już ci się podeszwy palą na myśl o referendum.Przecież Pan Cebula został wybrany na stanowisko mocą demokratycznych wyborów.Trzeba się pogodzić z tym,że głos większości nie musi być jednak twoim głosem.Trzeba umieć przyjąć porażkę.Referendum to koszty,kpina i dziecinada.Na dobrą sprawę przegrywać wybory też trzeba umieć i trzeba się z tym pogodzić.Świnie od koryta trudno odgonić,będą ryły i ryły fuj aż smierdzi..

*Black Angel* (niezweryfikowany)

Demokracja proszę Państwa, poprzewracała niektórym w głowach co widać dość wyraźnie patrząc na to co dzieje się dookoła. Referendum goni referendum, ale pomysłów na zmiany wśród najbardziej krzykliwych nie widać. Po prostu wyrzucić i zdeptać to co jest. Co dalej? Nie , nie proszę państwa. Takich odpowiedzi brakuje. Stańmy, krytyjujmy i wyrzućmy kolejne pieniądze w błoto. Jeśli chodzi o kręgielnie to widzę, że horyzont mają państwo mocno przytłoczony słowami "szkoła" i "odwołać", a nie starają się państwo zauważyć, że w tym momencie hala zarobi na swoje utrzymanie i nie będzie trzeba do niej dopłacać jak poprzednio. Dochód jaki osiąga już w tym momencie przewyższa z tego co słyszałam dochód ubiegłoroczny, a spójrzmy ile czasu funkcjonuje squash. Wiem, wiem zaraz usłyszę że jestem stronnicza, ale państwu powoli brakuje argumentów. Bo proszę mi powiedzieć ile można słuchać ciągłego jęczenia na temat szkół, skoro został on już zamknięty. Ja tylko mam nadzieję , że państwo prócz wysokiego mniemania i wiary w swoje wspaniałe pomysły mają jeszcze przyszłą wizję na to jak ma wyglądać gmina. Ach.. przepraszam... Nie macie... 

Gość (niezweryfikowany)

demokracja wymagałaby też jako że vox populi - vox dei - że jak można kogoś wybrać, tak i można go odwołać ze stanowiska jeżeli piastuje je wbrtew interesom  i na szkodę swoich chlebodawców, a to prawda, świnię ciężko odpędzić od koryta...nieważne z której chlewni, czy rasy, pamiętajcie - kto władzę ma - najpierw o nią się martwi, a i powinien być ten ów ROZLICZONY  ze swoich działań, oni  nie są jak im się wydaje rasą ubermenschów, nadludzi, i po to jest referendum, a nie ktoś uważa się za pana nieusuwalnego - bo mnie wybrali w wyborach tzw demokratycznych - i jestem jak faraon, bo tak niestety jest, w naszym zmodyfikowanym systemie niewolniczym, gdzie co ileś lat wybieramy kata, bata, ekonoma i Pana, a niewolnictwo nadal trwa i plantacja ta sama,

Gość (niezweryfikowany)

To prawda, przeciwnicy referendum to w zdecydowanej większości Ci którzy boją się o stołki. Nie chodzi tylko o szkoły ale o całokształt. Jeśli nie boicie się referendum to pozwólcie ludziom zdecydować czy się podoba większości to co robicie czy też nie. Bo jak ktoś napisał wyżej trudno świnie odgonić od koryta a to działa w dwie strony.

Wykazanie poparcia  to wg mnie jest udział w wyborach,głosowanie na swojego kandydata .Referendum to jak drugi obiad po pierwszym obiedzie.Wybór to wybór i tyle.Referendum i jego zwoływanie to strata pieniędzy,których i tak mało w budżecie gminy.Na żadne referendum się nie wybieram.Proszę tylko nie wysyłać nocnych wiadomości na wycieraczki(tak jak miało to miejsce przed wyborami na burmistrza,z 5 lat temu)

Gość (niezweryfikowany)

Ludzie, to jest temat o KRĘGLACH, nie o referendum. Jeżeli chcecie podyskutować na ten temat, to takowy istnieje na tym forum...

grucha (niezweryfikowany)

witam. Mógłby ktoś powiedzieć jakie wrażenia z kręgli ? jakie tam są ceny ? jestem z Gubina, chętnie bym tam zajechał popykać ale żadnych informacji nie mam, na necie też kiepsko. Może jakiś nr tel tam do nich, z góry dziękuje za odpowiedź

Gość (niezweryfikowany)

Gościu jak jesteś z Gubina to polecam kręgielnię w Guben. Drożej bo 14 Euro za tor. Ale jak doliczysz dojazd to wyjdzie na to samo.Jest browar , no i 6 torów. Panie w środy mają za połowę, czyli 7 Euro za godzinę. W Żarach jest bogdajże 50 zł za tor /h

Gość (niezweryfikowany)

tu jest cennik

http://imageshack.us/photo/my-images/10/42736631951039476201314.jpg/

w porównaniu do ZG dużo taniej tak sądze - kilka lat lemu w kregielni na kożuchowskiej było po 60 zł.

Gość (niezweryfikowany)

Kręgielnia... dziękuję, wolę do Zielonej na basen.

Igor (niezweryfikowany)

Jak słyszę słowo "kręgielnia w Krośnie" odrazy przypominają mi się słowa Pana Cebuli który cały czas jak katarynka powtarza że Krosno jest zadłużone i TONIE w długach. Pamiętacie film Titanic Jak statek toną orkiestra grała do końca . Krosno tonie w długach a Pan Cebula gra w kręgle zamiast oszczędzać Gratulujemy pomysłu

Gość (niezweryfikowany)

Oszczędzać można nic nie robiąc.

Można też inaczej.

Koszty stałe (np. utrzymanie budynku) są zawsze na tym samym poziomie, może warto doinwestować by "budynek mógł zarabiać sam na siebie".

Jeśli przychody zrównają się zkosztami stałymi to już sukces.

W oszczędzaniu oczywiście ;)

Kolega mojego najlepszego kolegi mojego kolegi (niezweryfikowany)

Nie wiem czy dobrze rozumiem prosze mnie poprawic jak się mylę . Koszty stałe załószmy sa to 3 tys zł mienięcznie. Zarobki na skłoszu i kręgielni to tez ok 3 tys zł. Więc tak jak pan pisze 3 tys zysku 3 tys. strat ok mamy zero gmina uratowana tak. Jeśli dobrze rozumiem . Tylko jedno pytanie GDZIE  250tys zł które poszło na budowę o tym szanowny Pan zapomniał. 250 Tys. są to pieniądze utopione które można było wydać zupełnie na coś bardziej potrzebnego. 

Gość (niezweryfikowany)

Kolejna ściema i manipulacja. Poniżej przedstawię co w wyborach obiecywał kandydat na Burmistrza Krosna Marek Cebula.

PROGRAM WYBORCZY  MARKA CEBULI

V. Rozwój kultury, sportu i rekreacji.
4. Pozyskanie środków z Unii Europejskiej na budowę basenu i kręgielni.

Proszę przedstawić jak spełnił burmistrz obietnice wyborcze - ile środków wydano na budowę kręgielni i skąd je pozyskano?

Gość (niezweryfikowany)

Chcesz dowiedzieć się więcej co obiecał Marek Cebula to poniżej strona z pełnym programem.

http://marekcebula.twoiradni.pl/moj-program/

Podstawowe pytanie. Czy można wierzyć osobie, która kłamie. Nie dotrzymuje słowa? Prosze odpowiedzieć sobie samemu.

Gość (niezweryfikowany)

Bardzo fajna kręgielnia. Nie trzeba będzie jeździć do Zielonej Góry by pograć. Podobnie ze squashem. Problem polaga na czymś innym. Rok temu niezbędna była podobno likwidacja trzech szkół. Konieczne były oszczędności płynące z połączenia OSiR-u i ZAMKU. Teraz okazuje się, że problemu likwidacji jszkół już nie ma, OSiR z ZMKIEM się nie łączy, a Gminę stać na takie fajne inwestycje jak kręgielnia, a jedynym problemem naszego miasta jest grupka wiecznie niezadowolonych krzykaczy i pieniaczy. O co tu chodzi???

DE (niezweryfikowany)

A to dobre! Przyjeżdzam czasami do Krosna i niedawno właśnie zastanawiałem się nad zrobieniem prywatnej kręgielni w Krośnie, no i przyjeżdzam ostatnio do rodziny, a tu zonk mówią mi, że będzie kręgielnia. Myślę sobie o cholera ktoś podłapał mój pomysł, a oni do mnie, że to miasto buduje, no to sorry z miastem nie będę konkurował... 

Gość (niezweryfikowany)

Jak czytam takie bajki jak te powyżej to się zastanawiam czy szczypiory piszą je z głowy czy ktoś podpowiada. "Przyjeżdżam czasami do Krosna a tu kręgielnia no ktoś ukradł pomysł to sorry nie będe konkurował". Nie trudno doyśleć się kto to napisał.

gość (niezweryfikowany)

A ja zdecyzdowanie wolę pływalnie, i wybieram miejsca gdzie go oferują Z tej rozrywki, jaką jest pływalnia, korzystają całe rodziny (dzieci, młodzież, dorośli, dziadkowie) a nie tylko jakaś zawężona grupa konsumentów jak w przypadku kręgielni. Na pływalnię chodzi się dla rozrywki ale też dla zdrowia i lepszego samopoczucia a kregielnia jaki daje pożytek i jeszcze dla kogo, bo na pewno nie dla rodzin z dziećmi?

Gość (niezweryfikowany)

W Nowinach Wielkich (wieś na trasie Kostrzyn-Gorzów) mają tor saneczkowy. Mają tam zawodników, którzy startują w zawodach rangi międzynarodowej. Reprezentuje grupę, która lubi saneczkarstwo. My też chcemy tor saneczkowy. Skora taka mała wioska ma tor to my też możemy. Burmistrz wydaje środki finansowe z kasy kiminy na kręgielnie (OBIECYWAŁ ZAŁATWIĆ Z UNII) to my chcemy tor saneczkowy. 

F. (niezweryfikowany)

tak sobie czytam komentarz podpisany jako DE i zastanawia mnie jedno jeśli faktycznie byłby ktoś zainteresowany otworzeniem kręgielni to miasto wyrzuciło kasę na darmo bo to trochę tak jakby miasto otworzyło np. sklep spożywczy??? 

w innych miastach takie obiekty budują prywatne firmy 

ciekawy jest też fakt, że miało to być wybudowane ze środków UE, a chyba w całości było z naszej kasy czyżby władza nie umiała się postarać o dofinansowanie? 

a może o nie nawet nie pisała? ale wtedy byłaby to po prostu rozrzutność

Gość (niezweryfikowany)

niedługo miasto otworzy nam night club z salonem masażu itd ;) będzie miało wzięcie

Gość (niezweryfikowany)

a może ktoś by np otworzył taki plac zabaw dla dzieci np tzw ,,kulki,, jak w ZG ? wzięcie byłoby, bo to i rodzinnie, i taniej jak basen, i jakaś kawiarnię obok dla rodziców, - bo gdzie tu zimą lub i wogóle  - iść z  dzieckiem - na zasrany psimi kupami i szczochami krośnieńskich żuli plac zabaw ?czy do parku gdzie latają bandziory na fecie i biją, lub nad ranem  gwałcą, bo SM z Foto stoi w Marcinowicach i pstryka foty? strach i zgroza 

Gość (niezweryfikowany)

wydaję się że ta władza i ich wyborcy budują sobie przystanki na  drodze do Pacanowa ,po kręgielni  jak ostaną się po referendum to być może wybudują jeszcze walcownie .obyście się zwolennicy tych ekstremalnych sportów doczekali tego, czego wam serdecznie życzę i pozdawiam , do zobaczenia w kamieniołomach .

Gość (niezweryfikowany)

a jakie sa ceny na kręgielniach w miastach podobnych wielkością? 

Gość (niezweryfikowany)

znalazłem coś takiego 

http://wronki.pl/Kregielnia-do-wynajecia,208/

we Wronkach żyje ludzi praktycznie  tyle samo co w Krośnie 

tam jest po 15zł/godz a u nas ile? 

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Image links with 'rel="lightbox"' in the <a> tag will appear in a Lightbox when clicked on.
  • Możesz zacytować tekst umieszczając go pomiędzy tagami [quote] i [/quote]
  • E-Mail addresses are hidden with reCAPTCHA Mailhide.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.

Więcej informacji na temat formatowania

CAPTCHA
Wypełnij pole żeby udowodnić, że nie jesteś botem.