Skip to Content

Oszczędności w Budżecie Gminy

26 odpowiedzi [Ostatni wpis]
Gość

Czegoś nie rozumiem!  Tyle już słyszałem o oszczędnościach gminy,

a że w administracji, to w telewizji no oczywiście nie pomijając straży miejskiej! i wiele innych temu podobnych!

I co?!

1) Powołuje się nowy wydział, niby z obecnych pracowników, ale nowy naczelnik -wyższa pensja, awanse pracowników zapewne wyższe wynagrodzenie!

2) W telewizji było 3 pracowników, obecnie 4,

3) Straż miejska zwalnianie pracowników niby oszczędności i co nabór na nowego pracownika straży miejskiej

Itd. itp!!

Gość (niezweryfikowany)

o tej tragicznej sytuacji gminy to bujda  na kółkach bo wygodniej tak jest rozpowiadać.

gość (niezweryfikowany)

A mi sie dziś podobał artykuł w Tygodniowej, jak to Garnek bajeruje ciemny lud, że mają już inwestorów na strefę przemysłową. Mają , ale nic więcej nie powiedzą, bo boją się, żeby ktoś inny im ich nie podebrał. Hahahahahahahahahaha.

Garnku, Ty pajacu, myslisz, że ludzie uwierzą Ci w takie bujdy na resorach ? O co grasz ? O wygraną w referendum ? Nie wierzę w żadnych inwestorów, za to wiem, że Garnek w kłamaniu osiągnął mistrzostwo.

Burmistrz Barczak w Gubinie działa i o każdym ewentualnym inwestorze informuje mieszkańców,a u nas niby wielka tajemnica. Prawda jest okrutna- pies z kulawą noga nie interesuje się naszą strefą ( czytaj- wspołpracą z takimi włodarzami) a Garnek bezczelnie kłamie ludzi.

GOŚĆ (niezweryfikowany)

gość wrote:

A mi sie dziś podobał artykuł w Tygodniowej, jak to Garnek bajeruje ciemny lud, że mają już inwestorów na strefę przemysłową. Mają , ale nic więcej nie powiedzą, bo boją się, żeby ktoś inny im ich nie podebrał. Hahahahahahahahahaha.

Garnku, Ty pajacu, myslisz, że ludzie uwierzą Ci w takie bujdy na resorach ? O co grasz ? O wygraną w referendum ? Nie wierzę w żadnych inwestorów, za to wiem, że Garnek w kłamaniu osiągnął mistrzostwo.

Burmistrz Barczak w Gubinie działa i o każdym ewentualnym inwestorze informuje mieszkańców,a u nas niby wielka tajemnica. Prawda jest okrutna- pies z kulawą noga nie interesuje się naszą strefą ( czytaj- wspołpracą z takimi włodarzami) a Garnek bezczelnie kłamie ludzi.

Nawet gdyby sprowadził 150 inwestorów nie zapomnimy jak do tej pory traktował mieszkańców wiosek - mam tu na myśli szkoły 

Gość (niezweryfikowany)

gość wrote:

A może zająłby się pracą a nie udzielaniem wywiadów gazetom??????

Gość (niezweryfikowany)

Gość wrote:

a że w administracji, to w telewizji no oczywiście nie pomijając straży miejskiej! i wiele innych temu podobnych!

I co?!

1) Powołuje się nowy wydział, niby z obecnych pracowników, ale nowy naczelnik -wyższa pensja, awanse pracowników zapewne wyższe wynagrodzenie!

3) Straż miejska zwalnianie pracowników niby oszczędności i co nabór na nowego pracownika straży miejskiej

Itd. itp!!

A to wszystko w ramach oszczędności.... ha ha ha

Gość (niezweryfikowany)

Gość wrote:

Gość wrote:

I co?!

Itd. itp!!

A to wszystko w ramach oszczędności.... ha ha ha

Mam propozycję, abyśmy nie marnowali naszego budżetu  - referendum!!!!!!!!!

Gość (niezweryfikowany)

W tv Gorzów burmistrz wprost powiedział, że oszczędności znów będzie szukał w oświacie - likwiacja i przekształcanie placówek. Pewnie wiejskich.

gość (niezweryfikowany)

Jest jakiś link do tego programu ?

Gość (niezweryfikowany)

Będzie powtórka o 21. 45. w tV Gorzów. Mało pieniędzy, a ile kosztuje  krośnieńska lubuska , most na kredzie, redaktorki z Zielonki?

Gość (niezweryfikowany)

Oszczędności? hahah A nowy kierownik OPS a stary kierownik pewnie z takimi samymi poborami jak wcześniej jako kierownik wydziału? A nowy naczelnik wydziału PR? To mnożenie kosztów! Proponuje władzy ręce precz od oświaty! Zajmijcie się sobą i PR swoim macie do tego wydział :-)!

Gość (niezweryfikowany)

dziwne wszystko niby nowe, a jak sie spojrzy dokładnie to stare tylko w gorszym wykonaniu

Gość (niezweryfikowany)

dziwne wszystko niby nowe, a jak sie spojrzy dokładnie to stare tylko w gorszym wykonaniu

Gość (niezweryfikowany)

Oczywiście, że braki w budżecie naszego miasta to bzdury, chyba że oszczędzanie nie dotyczy wszystkich ludków w naszej najjaśniejszej. Dowodem na te słowa niech bedzie fakt, iż w biedzie oświatowej Pani dyrektor SP3- farotytka cebulaków- w kryzysie kupuje nowe meble do sekretariatu i do siebie, choć te poprzednie jeszcze smierdziały nowością (albo jej poprzedniczką). Wartoo by się temu przyjrzeć zwłaszcza w kontekście butwiejących scian w świetlicy, cieknącego dachu czy pleśni w sali językowej.

Gość (niezweryfikowany)

I po co marnować pieniądze na meble, lepiej pleśń zlikwidować, to jest przykład gospodarnego myślenia charakterystyczny dla pewnej ekipy***

Gość (niezweryfikowany)

ta faworyta głośno i nieprzechylnie wypowiada się w szkole na temat referendum i jego organizatorach,czyżby już zaczęła walkę?a o edukacji to cieniutko,wszystko robi za nią urząd ale o referendum to wie sporo.

Gość (niezweryfikowany)

Jak to? Przecież obowiązuje zakaz zakupu środków trwałych (dziura budżetowa)! 

Jak widać oszczędzać muczą tylko niektórzy.

Gość (niezweryfikowany)

taaa- a kopernik była kobietą

Gość (niezweryfikowany)

Jak to jest, że w Gubinie burmistrz i radni chcą obniżenia swoich wynagrodzeń, bo liczy się każda złotówka (patrz "Tygodnik Powiatowy"), a w Krośnie, taki postulat to populizm radnych opozycji. To w końcu mamy tą dziurę budżetową, czy nie?

Gość (niezweryfikowany)

Gazeta Tygodniowa to największy szmatławiec jaki znam. Nie warto im wierzyć, manipulują prawdą jak im wygodnie. Obrzydliwa, kłamliwa gazeta na usługach jedynej "słusznej" partii. Nigdy więcej nie kupię gazety Tygodniowej.

Gość (niezweryfikowany)

Jak odchodził poprzedni Burmistrz, to zadłużenia gminy wynosiło 43%, teraz jest podobno prawie 60% , dziwi mnie skąd takie wydatki, ale wszystko kosztuje: Gazeta Lubuska, Gazeta Tygodniowa, Program w telewizji Gorzów, krośnieńska telewizja, Most, wzrost poborów burmistrza, audyt.....

DoxvemoGive (niezweryfikowany)

a trend that exhibits no indicators of slowing down. This, obviously, meets the approval of many of us who love toindividuals are open about shopping for used or 2nd hand bags. It is actually accepted around the globe that for those who can notthere.Just in case you don't look for a key, you can find other approaches of checking if it a faux. The primary of those isCelebration if you would like to find special home furnishings, outfits, and souvenirs. The tree-lined primary roadwhich enables individuals to make their purchases on the web, and acquire the products and solutions delivered appropriate at their doorstep.

Gość (niezweryfikowany)

te oszczędności to 180 tys na promocję czyli gazetki telewizje 

Gość (niezweryfikowany)

W jednostkach wprowadzono ograniczenia wydatków, osczedz sie na żywieniu dzieci, a w magistracie remonty i wymiana sprzetu i wyposażenia. Wystarczy przejść sie do Urzędu....

Gość (niezweryfikowany)

co za myślenie? z jednej strony oszczędza się na dzieciach z drugiej na promocję w mediach przeznacza się 180 000zł     toż to kpina 

z jednej podnosi się różne opłaty bo kasy nie ma a z drugiej buduje się kręgielnie z dodatkami za 250 000zł  toż to kpina

kajzer (niezweryfikowany)

Czy ktoś ma jakieś informacje jak zakończył się rok , dla gminy? Starczyło kasy, czy mimo oszczedności na coś zabrakło?

Gość (niezweryfikowany)

a myślisz, że się dowiesz?

TAJEMNICA :)

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Image links with 'rel="lightbox"' in the <a> tag will appear in a Lightbox when clicked on.
  • Możesz zacytować tekst umieszczając go pomiędzy tagami [quote] i [/quote]
  • E-Mail addresses are hidden with reCAPTCHA Mailhide.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.

Więcej informacji na temat formatowania

CAPTCHA
Wypełnij pole żeby udowodnić, że nie jesteś botem.