Skip to Content

RADZIO zamilkł

26 odpowiedzi [Ostatni wpis]
Gość

drodzy forumowicze jestem zawiedziony i składam reklamację ;)  tak obśmialiście RADZIA, że przestał pisać na fejsiku przez co zatraciłem dostęp do kabaretu :) 

Gość

zmieniła mu się szefowa to może w końcu go ktoś do roboty zapędził? hehe 

Gość (niezweryfikowany)

a może mu zabronili przed referendum żeby się nie odzywał żeby ich bardziej nie pogrążać hehehehe

Gość (niezweryfikowany)

podobno wszystkie szczypiory dostały zakaz odzywania się w myśl zasady:

lepiej milczeć i uchodzić za głupca, niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości :)

Gość (niezweryfikowany)

Pan bEzradny Radziu nie wypowiada się ponieważ, brak mu wiedzy na tematy związane z realnym światem mieszkańca Gminy KO. On żyje wyimaginowanym światem pO czyli " by żyło się lepiej- kolegom"

Gość (niezweryfikowany)

a dajcie spokój dobrze, że milczy jak już chce coś napisać to niech pisze o pogodzie może przynajmniej wtedy nie walnie gafy 

Gość (niezweryfikowany)

No i wywołałeś. Napisał o pogodzie.

Gość (niezweryfikowany)

.... a co się dzieje z Adasiem, kiedyś taki ambitny, dziś wcale go nie widać, słychać 

Gość (niezweryfikowany)

Musimy poczekać a pewnie znowu eksploduje nowymi pomysłami...

Radzio (niezweryfikowany)

ja wiem wy mnie nie lubicie 

Gość (niezweryfikowany)

Nie bądż smutny. Wiemy, że nas nie lubisz.

Radoslaw (niezweryfikowany)

Zawsze myślałem, że wiem, czym jest polityka. Wydawało mi się, że kilka definicji w szkole, trochę przeczytanych książek pozwoli mi na zdobycie pełnej wiedzy na temat tego, co to w ogóle jest za twór. Po 4 latach jednej kadencji i roku kolejnej, dalej nie wiem czy tak naprawdę jest polityka. Wiem natomiast jedno – wszyscy samorządowcy: Sołtysi, Radni, Wójtowie, Burmistrzowie oraz Prezydenci są politykami. Bez wyjątków. Określenie samorządowiec, wg mnie, powstało po to, aby polityka nie można było politykiem nazwać. Wyraz ten ma w naszym kraju bardzo negatywny wydźwięk. Gardzimy politykami, nie lubimy ich oraz staramy się dystansować od ich wpływów – jednocześnie z nich korzystając.

Każda Radna lub Radny Gminy Krosno Odrzańskie mówiący o sobie, że nie jest politykiem, staj codziennie przed lustrem i widzi w nim hipokrytę. Radny broniący dzieci, a w prasie prezentujący wyzwiska skierowane pod ich adresem przez inne dzieci jest politykiem. Byli radni, były burmistrz chcący odzyskać władzę też są politykami. Wszyscy nimi jesteśmy.

Czasami jednak zdarzają się wyjątki. Burmistrz robiący wszystko, co może, aby uratować gminę przed katastrofą finansową, jaką zgotowali mu poprzednicy, też jest politykiem. Podejmuje czasami decyzje trudne dla wszystkich mieszkańców, nie do zaakceptowania przez niektórych. Jednak robi to, bo otrzymał od nich kredyt zaufania – zostanie z niego rozliczony po czterech latach. Robi to, bo wierzy w sukces, z którym szedł do wyborów.

Zaczęło się robić pompatycznie. Czasami tak też trzeba. Ze mną jest podobnie – przez cały okres mojego urzędowania na stanowisku Radnego Rady Miejskiej, podejmowałem czasami decyzję, z których nie jestem dumny. Nigdy jednak nie brakowało mi odwagi, aby przyznać się do moich głosowań.

Obserwując wydarzenia na scenie politycznej mam przeczucie, że niedługo czekają nas wielkie zmiany. Zapewne ze mną włącznie – czy tego chcę czy nie. Obawiam się jednak, że na tym wszystkim stracą tylko mieszkańcy. Wszystko jedno czy szpital czy ponad 35 tys. z budżetu miasta. Stracą to. Czy jest sens? Czy warto wspierać czyjeś aspiracje polityczne? Lepiej róbmy swoje i zostańmy w domach.

Gość (niezweryfikowany)

Mieszkańcy mogą tylko zyskać. Wszyscy inni będą lepsi niż Wy ! Podziwiam Twój tupet. Ciekawe czy uzgadniałeś swój wpis ze swoim guru ? Nie wiesz, że nie wolno Ci agitować i w żaden sposób wpływać na wyborców?  W swojej próżności myslisz, że ktoś będzie Cię słuchał ? Jedno co słusznie zauważyłeś- czekają nas wielkie zmiany !!! Te zmiany zaczniemy 25 marca. Nie wiem, jak to wpłynie na Twoje dalsze losy, mówiąc krótko- mam to głęboko gdzieś ! Najważniejsze jest dobro Krosna i Gminy i aby to osiągnąć najpierw trzeba pozbyć sie ignorantów, którzy zachłysnęli się władzą i przestali dostrzegać prostych ludzi !

Gość (niezweryfikowany)

prawda,po co ten R.S. wogóle sie odzywa,tonący brzytwy sie chwyta

Gość (niezweryfikowany)

Quote:

Obserwując wydarzenia na scenie politycznej mam przeczucie, że niedługo czekają nas wielkie zmiany. Zapewne ze mną włącznie – czy tego chcę czy nie.

i na to wszyscy czekamy 

a to z tego powodu: 

Quote:

Ze mną jest podobnie – przez cały okres mojego urzędowania na stanowisku Radnego Rady Miejskiej, podejmowałem czasami decyzję, z których nie jestem dumny.

buahaha wykreślić w tym zdaniu słowo czasmi i będzie git! 

Gość (niezweryfikowany)

Co za tupet. Nie wyskakuj tu z tekstem "nie idźcie głosować bo stracę koryto". A co mamy wspierać wasze aspiracje polityczne? Po przeczytaniu tekstu "Radosława" na 100% pójdę na referendum.

Gość (niezweryfikowany)

Ja także jestem zniesmaczony tym wpisem, namawiać ludzi by nie brali udziału w demokracji? To co może szczypiory chcą wprowadzić dyktaturę? 

Gość (niezweryfikowany)

cyt.  "Lepiej róbmy swoje i zostańmy w domach."

Ale dlaczego lepiej? A może sami uznamy co będzie lepiej. Bo na razie to tylko słyszę głosy szczypiorów "lepiej nie idźcie". Proponuję się tak nie angażować w agitację tylko przyjąć wynik z pokorą.

Gość (niezweryfikowany)

Rozpaczliwy krzyk Radzia- NIE ZABIERAJCIE MI KORYTA !!!

andrzej leppiej (niezweryfikowany)

przynajmniej Radzio schudnie w końcu heh

Gość (niezweryfikowany)

zapracowany pewnie, sezon maturalny tuz tuz

Gość (niezweryfikowany)

Gość wrote:

zapracowany pewnie, sezon maturalny tuz tuz

heheh :) dobre :) 

czy to prawda, że pinokio zabronił mu pisać o poważnych rzeczach? nawet jeśli miałoby to być choćby jedno krótkie zdanie? 

Gość (niezweryfikowany)

Pani Wanda Śpiewak jak została  dyrektorka, to musiała  zrzec się mandatu radnego.  A dlaczego Sujak, pracując na zamku jest również bEzradnym?   Pobiera diete radnego..  Ponoć  szukają oszczędności.?!

Gość (niezweryfikowany)
Gość (niezweryfikowany)

myslicie ze "specjalista ds sprzedazy prac maturalnych" zostanie dyrektorem CAK?

Gość (niezweryfikowany)

poszliby po BANDZIE wtedy

Gość (niezweryfikowany)

musiałby zrezygnować z bycia radnym, a tym udowodniliby, że to już druga osoba rezygnuje z bycia radnym żeby pójść na stanowisko więc co panowie służba społeczeństwu czy przepustka do posady? 

co do pisania to nie zdziwiłbym się jakby garnek i pinokio mu zakazali żeby ich jeszcze bardziej nie pogrążał?

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Image links with 'rel="lightbox"' in the <a> tag will appear in a Lightbox when clicked on.
  • Możesz zacytować tekst umieszczając go pomiędzy tagami [quote] i [/quote]
  • E-Mail addresses are hidden with reCAPTCHA Mailhide.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.

Więcej informacji na temat formatowania

CAPTCHA
Wypełnij pole żeby udowodnić, że nie jesteś botem.